Nieuw!! Vanaf nu kunt u bij ons ook wingsurfen!

Wingsurfen is surfen met een wing op een supboard. Dit is een nieuwe watersport overgewaaid uit Hawaii.
Dit is voor alle leeftijden en iedereen met een zwemdiploma. Het is ontzettend makkelijk te leren en heel erg leuk. Je kunt deze sport vrijwel overal doen, een willekeurige plas of op een meertje in de buurt.

Het is tevens de basis voor wingfoilen, dus als je van plan bent om te gaan wingfoilen kunnen we ook hiermee helpen. Het verschil tussen wingsurfen en wingfoilen is dat je bij wingsurfen met een gewoon supboard en de wing al kunt varen terwijl je bij wingfoilen een board nodig hebt met een vleugel eronder. Dit vraagt veel meer techniek. Wingsuppen/wingsurfen is makkelijk te leren en daardoor erg toegankelijk voor iedereen. Je pompt je wing en je sup op en je bent ready to go.

Onze supboards zijn uitgerust met een middenvin zodat je makkelijk je koers kunt houden en niet wegdrijft, ook wel driften genoemd. In je handen houdt je de losse wing vast, dit is een soort losse vleugel die er in verschillende maten zijn.

Onze instructeur geeft je les op de Binnenschelde in Bergen op Zoom aan de Boulevard Noord thv Mac Donald. Deze gezellige recreatie plas is volledig afgesloten en je kunt bijna overal tot je middel staan. Hier staan geen golven waardoor je goed jouw balans op het board kunt vinden en er niet gelijk af valt.
Het leuke aan deze sport is ook dat je al vanaf 5 knopen , windkracht 2 kunt gaan. Dus ben jij die mooi-weer buitensporter, dan is dit ook iets voor jou. Geen gedoe met een peddel en je in het zweet werken, maar heerlijk met je wing in de lucht en de wind doet het werk voor jou. En houd je van wat meer snelheid kun je altijd met meer wind of evt een grotere wing het water op gaan. En na je les ontvang je een certificaat met je wingsurfing level. Ook heel leuk als bedrijfsuitje of vrijgezellenfeestje!

Wat leer je in de les?

  • materiaalkennis en optuigen.
  • wind / locaties / gevaren info
  • wingtraining op het land
  • bodydrag met de wing (rescue)
  • de wing op het water draaien
  • peddelen met de wing liggend op het board
  • varen op de knieën, besturen en stoppen
  • opstappen vanaf de knieën en staand varen, besturen en stoppen
  • upwind en downwind draaien

Duur van de les : 2 uur
Benieuwd naar de wingsurf tarieven?